Flyer Upstreet 5

Zwitsers geweld!

Die Zwitsers hebben hun huiswerk over de bouw van elektrische fietsen goed gedaan. De Flyer wordt gemaakt in een fabriek in een klein stadje dat redelijk klimaat neutraal werkt en voor veel werkgelegenheid zorgt. Met een dak vol zonnepanelen en een warmtesysteem in de grond zijn ze daar niet vies van groene investeringen.

Het mooie is dat ze bijna alles zelf ontwikkelen. Op deze Flyer speed pedelec is het dus niet de zoveelste Bosch-aandrijving, maar een hele fraaie combinatie van geïntegreerde accu, mooie Panasonic motor (met 2 automatische versnellingen) en een FIT-aansturing. Die genoemde FIT techniek is echt fraai. De bediening, de accu, display en motor zijn onderling verbonden en werken naadloos samen, zonder dat je ergens draden ziet. De display op het stuur heeft een bijzonder duidelijk scherm, ook in de felle zon of in het donker. En je bedient alle elektronica met een unit die links op het stuur zit, de RC1. Daarmee kun je het licht aanzetten, kiezen uit 1 van de 4 ondersteuningsstanden en schakelen. Automatisch schakelen is trouwens ook mogelijk. Ik heb het dan over het schakelen in de motor: daar zitten 2 tandwielen verstopt die zorgen voor een perfecte overbrenging.

Goedkoop zijn deze jongens uiteraard niet. De prijs begint bij 4199 euro, maar je krijgt er een “berg” kwaliteit voor terug. Als je een doorgewinterde fietser bent naar je werk is dit in een paar jaar wel terugbetaald. Weer een mooie speed pedelec erbij!

Bron: https://www.elektrabikes.nl/flyer-upstreet-5-rappe-zwitsere-e-bike/