Retro-look start-up dat gebruik maakt van hub-motor in wielen!

We zeggen het al een hele tijd, maar in de wereld van elektrische auto’s, is efficiëntie zowat de belangrijkste factor voor succes. De Luka EV heeft dat zeer goed begrepen en stelt een auto voor met 4 wiel hubs als krachtbron.

Je kent dit systeem wel van de elektrische fietsen met zo een dikkere naaf. De wagen zou een bescheiden batterijtje krijgen van 21kWh maar toch met een range van meer dan 300km. Wel, dan trekken wij onze ogen wel open tot het moment we horen dat de wagen slechts 815kg gaat wegen! Dan vallen alle puzzelstukjes plots wel in elkaar.

Een race-monster zal het niet worden met zijn 66pk, maar zeker voldoende voor dagdagelijks verkeer met een licht wagentje. Hij gaat in minder dan 10 sec. naar 100 en snelladen tot 80% kan in zo’n 60 minuten. Qua lijnen denk ik wel dat ze zich laten inspireren hebben door een prachtige DB6 van Aston Martin.

Met een verwacht prijskaartje van zo’n 30.000 euro, gaat deze het wel moeilijk krijgen zodra merken als Tesla en Nissan modellen op de markt gaan brengen die bijna dezelfde aankoopprijs hebben, maar een pak moderner zijn. Toch is er iets gaande in het EV wereldje met retro modellen. Zo komt Honda ook met een retro lijn van EV’s en heeft VW ook al laten vallen een retro EV busje te gaan maken.

Foto’s en info via http://mwmotors.cz/luka-ev/
Luka EV
Luka EV
Luka EV
Luka EV