De Ecocapsule

Het schattige eitje

We hebben het hier nog niet vaak over microhousing en microliving gehad maar het is zeker iets dat we in de gaten houden. We zien hier ook wel een toekomst in door de vele doeleinden. En dat willen we aantonen aan de hand van dit eitje.

Ecocapsule is een off-grid smart huisje dat zijn energie haalt uit de zon en de wind met de luxe van een dure hotelkamer. Het kan dienen als bungalow, pop-up hotel of zelfs als rustplaats voor wanneer je elektrische auto aan het laden is na een lange trip.

Met zijn zonnepalen van 600w in combinatie met een windmolen op een telescopische paal van 750w wekt hij genoeg energie op voor je noden. Door de vorm van het eitje loopt het regenwater gewoon langs de zijkant in een watertank. Geen nood, als het lang niet regent kan je gebruik maken van een externe waterinput om gebruik te maken van een kraan of van het meer waar je naast staat. En ja hoor, een top klasse filtersysteem zorgt ervoor dat je geen vergiftiging oploopt.

Wij zijn best wel fan van dit eitje en voor 79.900 euro kan hij de jouwe zijn.

N.v.d.r.: Het rendement van dat windmolentje moeten we waarschijnlijk met een korrelje zout nemen (Zie ons artikel ‘Sorry mannen, size does matter‘)