E-motor kopen? Nog een héél klein beetje geduld…

Wanneer je in Vlaanderen woont en er aan denkt om een elektrische motor of e-scooter aan te schaffen, wacht je best nog héél eventjes.
Voor de aankoop van een elektrische wagen krijg je momenteel van de Vlaamse overheid een premie. Wel, binnenkort kan je er ook eentje krijgen voor de aankoop van een e-scooter of e-motor.
Wij kenden de vele voordelen van elektrisch motorrijden al lang. Gelukkig is nu de regering ook overtuigd: “Ze zijn beter voor het milieu, besparen op geluidsoverlast en verkorten de files” dixit Vlaams minister van milieu Bart Tommelein.

Voor wie vanaf 15 april een e-scooter aanschaft kan de premie tot 750 euro bedragen, voor een e-bike loopt het op tot een nette 1.500 euro. De premie is wel beperkt tot 25% van de aankoopprijs. Voor de gelukkigen onder ons die eco-cheques ontvangen: deze kan je ook gebruiken bij de aankoop van een elektrisch voertuig. Zo wordt elektrisch rijden weer nét dat tikkeltje interessanter…

Voor wie nog hulp nodig heeft bij het kiezen van (of gewoon wat wil kwijlen op) een e-motor: raadpleeg zeker deze artikels.

Nog een kleine reminder dat voor 2018 de premies voor elektrische wagens zijn aangepast. Voor meer info hierover klik je hier.

Foto: © by Saroléa
Chantilly_Art&Elegance_2017_1