Hyundai Kona… elektrisch!

Korean powaaar

Hij komt, hij komt, hij komt… en neen dan heb ik het niet over de goede lieve Sint, maar over de nieuwe elektrische Kona SUV. Super dat ze blijven ontwikkelen en dat het niet alleen bij de Ioniq blijft, want de mensen willen SUV’s. Elk merk heeft wel 2000 SUV modellen, een stadsauto en één break in zijn gamma. Voor Hyundai is het dus een logische stap om zo snel mogelijk eentje te elektrificeren.

Er werd aangenomen dat ze het batterijpak van de Ioniq gingen overnemen van 28kwh waar je 280km ver mee geraakte, als je niet teveel had gegeten en de airco liet voor wat het was. Neen, het betere nieuws is de aankondiging van 470km bereik wat je, mits wat hogere kennis van wiskunde, al deed vermoeden dat ze wat extra cellen onder de auto hadden gestoken. Niet dat we die 470km gaan halen, maar kom, 350-380km is meer dan genoeg voor het merendeel van de mensen.

Ik ben benieuwd tot ze hem voorstellen op 27 februari. Dit zou wel eens een goede concurrent kunnen worden voor de Tesla Model 3 en consoorten.

Hyundai Kona