De elektrische autowereld krijgt er broertje bij

Chinese start-up

NIO, een veelbelovende start-up uit China heeft een volledig elektrische SUV voorgesteld. De ES8 lijkt serieuze competitie te zijn voor de automerken die nu al gevestigde waarden zijn in het universum der elektrische laagvliegers. En geef nu toe, hoe meer fabrikanten zich moeien in de ontwikkeling van elektrische auto’s, hoe sneller de overstap mogelijk is en de prijs zakt. Het tijdperk voor fossiele verbranders lijkt stilaan op zijn einde te komen. En terecht!

Wanneer mensen denken aan een luxueuze elektrische auto komt er meestal één merk naar voor. Dat van een geniaal elektrotechnisch ingenieur uit de 19de eeuw. Zij krijgen er langs alle kanten competitie bij, wat goed is want dat is wat Elon Musk wou. Meer competitie en snellere ontwikkeling. Toegegeven maakt het design van de ES8 me niet echt warm, maar het interieur mag er wel zijn. Benieuwd wat ze in de toekomst nog te bieden hebben. Ze hebben alleszins een visie en zijn bereid om er voor te gaan wat ik alleen maar kan toejuichen.

NIO heeft zijn SUV een prijs gegeven van $67.700, wat overeenkomt met een dik 57.000 euro. Nog een stevig prijskaartje maar je krijgt er veel auto voor terug. De NIO ES8 geraakt 355km ver en kruipt naar 100 km/u vanuit stilstand in 4,4 seconden. Geen slechte cijfers als je het mij vraagt voor zo een grote kar!

Ik kan alleszins niet wachten tot onze markt overspoeld wordt met elektrische auto’s in alle vormen en pk’s. Als de oplaadpunten nu nog als champions uit de grond komen gesprongen zoals het onkruid in mijn tuin, dan zitten we goed. Zeer goed zelf! Kijk zeker hieronder wat onze chinese vrienden voor elkaar hebben gekregen. We zijn op de goede weg!