Renault’s rijklaar concept, Symbioz

Jawadde!

How zekers, zei ik gisteren tegen mezelf. Hoe heb ik dit nieuws kunnen missen? Geen idee, maar ik zie het nu en de wereld mag het gerust weten. Onze Franse vrienden bij Renault hebben een technisch hoogstaande auto neergezet die er nog verdraaid goed uitziet ook. Als ik zeg autopilot, aan wie denk je dan? Juist, Tesla. Maar niets is minder waar! Renault lijkt met zijn Symbioz toch net een stapje verder te staan. Automatisch wisselen van rijstrook omdat er een vrachtwagen voor je rijdt? En nee, niet zoals bij Tesla aan je richtingaanwijzer komen, nee, automatisch zonder menselijke input. Automatisch afremmen, de péage doorrijden en lekker optrekken naar autostrade warpspeed? Jazeker, een rijklaar aards ruimteschip met autonomie level 4 is een feit. Jammer dat de wetgeving achterloopt, hoe kan het ook anders.

De Symbioz heeft een elektrische aandrijflijn met 4 elektromotoren die 680pk opwekken en een koppel leveren van 660Nm. Met zijn 72kwh batterij geraakt hij 500km ver wat zeer degelijk is. Dat de auto geen veertje is kan je afleiden uit zijn 0 tot 100 km/u tijd dat 6sec bedraagt. In elektrisch autoland is dat vréé opt gemak. Genuanceerd is dat nog altijd dik in orde.

We kijken zeer hard uit naar de verdere evolutie bij Renault want ze zitten daar zeker niet stil. Tijd dat die saaie autosnelweg ritjes overgenomen kunnen worden door de auto zelf. Alleen wil ik graag ook nog zelf de mogelijk hebben om te kunnen rijden dus laat het stuur nog in de wagen aub.