Tesla’s model 3

Nog even wachten!

We kunnen er niet meer naast kijken sinds de eerste leveringen zijn gebeurd aan klanten in Amerika. Tesla-medewerkers en Tesla-eigenaars kregen voorrang op dit bloedmooie pareltje en spammen YouTube vol lekkere filmpjes. We moeten ons nu al excuseren, maar we kunnen dit artikel niet objectief schrijven. Dat we zwaar verliefd zijn op dit model is een understatement. Snoetje van een Porsche gemixt met een body en een kontje van een model s. Giet daar nog een super strak en minimalistisch design over en je hebt het perfecte huwelijk.

Interieur Tesla 3

Normaal gezien zouden er volgens Musk tegen nu 5000 stuks per week van de band moeten rollen maar dat doel hebben ze niet gehaald. Lijkt me logisch ook als je een nieuwe productielijn moet opstarten en al die Kuna robots feilloos moet laten werken. Ik ben al blij dat er nu effectief werkende modellen van de band zijn gerold. De hoeveelheid zal wel serieus stijgen als het op punt staat. Geef ze in California nog wat tijd.

De eerste modellen nu zijn alleen beschikbaar in de ‘long range’ versie met de batterij die 500km ver geraakt, en het premium interieur pakket. Als je liever wacht tot de kleinere batterij, die 350km ver geraakt, of het achterwege laten van het premium pakket dan is het nog wachten tot het voorjaar 2018. Dit is wel voor de Amerikaanse vrienden. Wij moeten nog geduld hebben tot het najaar van 2018. Tegen die tijd kan je dit pareltje wel bestellen in alle mogelijke configuraties.

Het basismodel aanspekken met wat opties drijft de prijs wel aanzienlijk omhoog. Basisprijs in dollar is 35000, en wil je daar een long range van maken komt daar  9000 dollar bij. Hierbij moet je wel de overweging maken of je die extra kilometers wel nodig hebt. Rij je echt dagelijks meer dan 350km zonder eens tijd te hebben om te laden? Zeer weinig mensen als je het mij vraagt.

Voor een andere kleur dan zwart komt er 1000 dollar bij, andere velgen dan de aerowielen zijn 1500 dollar, premium pakket is 5000 dollar en autopilot activeren is ook nog eens 5000 dollar. Dit kan je achteraf nog kopen omdat de hardware al aanwezig is en het juist een software update vraagt. Alleen betaal je dan 1000 dollar extra. Als je op je budget moet letten maak je best goede overwegingen in de optielijst. Ik kijk alvast super hard uit wanneer de model 3 onze bodem zal overspoelen. Dat Elon Musk een held is mag wel gezegd worden. Geen ander had de autowereld zo een stamp onder hun achterwerk kunnen geven!

Tesla 3
Tesla 3
Tesla 3