Wat met de Opel Ampera E?

Waar blijft ie?

Dat vraag ik me ook af. Op het autosalon van 2016 in Brussel heb ik kennis gemaakt met deze elektrische wagen. Hij zag er niet slecht uit, zat comfortabel en had nog mooie cijfers ook. Een autonomie van 500km en 204pk is al zeker niet slecht als je het mij vraagt. Dit had wel eens dé doorbraak kunnen zijn van Opel voor hun elektrisch gamma.

Hadden ze niet al een Ampera gemaakt?

Ja, sorry dat ik die niet meereken, maar dat was een “gedrocht” van jewelste waar ze niet over nagedacht hadden. Het was eigenlijk ook geen volledige EV, maar een generator met wielen onder.

Je kan tot op de dag van vandaag nog altijd geen Ampera E kopen. GM ging, voor de verkoop aan PSA, er maar enkele honderden verdelen op Europese bodem. Beste wel zielig, want ze hebben in de VS de band stilgelegd omdat er teveel Bolts stilstaan in de fabriek. Kunnen ze die dan niet naar Europa verschepen? Ach ja, er zal wel meer meespelen waarschijnlijk… Eind 2019 worden ze hier dan uiteindelijk wel verwacht! Al schieten ze zichzelf hiermee toch in de voet, want de concurrentie gaat tegen die tijd moordend zijn. Zeer jammer, want de reacties van de eerste testrijders waren zeer lovend. Hopelijk zijn de eigenaars van de Bolt variant in de VS er zeer tevreden van. We horen hier nog van!

opel-ampera-e
Opel Ampera E
Opel Ampera E