Groepsaankoop Groene Stroom
Provincie Oost-Vlaanderen

Samen je energierekening lager & groener maken

www.samenaankoopenergie.be

Het is weer die tijd van het jaar! Hoera!
De groepsaankoop Groene Stroom voor de Provincie Oost-Vlaanderen is van start gegaan.
Inschrijven kan nog tot 8 februari 2018.

Waarom zou ik meedoen?

Groene stroom is goed voor onze aardbol. Eigenlijk moet je lezen: ‘Stroom opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen’. Dus geen koolverbranding of kernenergie ofzo… Neen, gewoon propere groene stroom.

Als je met z’n allen iets wil aankopen, heb je het voordeel dat de prijs enorm naar beneden gaat. Daarom is het belangrijk mee te doen met deze groepsaankoop. Inschrijven kost je 5 minuten tijd en is geheel gratis en VRIJBLIJVEND!!! Dus ben je niet tevreden met het voorstel dat je krijgt, geen probleem: volgende keer beter. Maar ervaring leert ons dat je toch best de overstap maakt om te genieten van de beste tarieven op de markt.

Hoezo groene stroom, ik heb toch dezelfde aansluiting als mijn buur die geen groene stroom heeft?

Inderdaad. Je hebt geen nieuwe aansluiting nodig en je stroom komt van hetzelfde net als dat van je buurman (jeweetwel, die met zijn Hummer op de oprit).
Het verschil zit hem in de verbintenis die jouw energieleverancier maakt inzake groene stroom. Voor elke Kwh die jij verbruikt, is jouw energieleverancier verplicht om die ook op te wekken of groen aan te kopen. M.a.w.: Als iedereen in Belgie groene stroom zou kiezen zou dit in theorie betekenen dat we geen kernenergie of koolcentrales meer nodig hebben om in onze energiebehoeften te voorzien. Op dit ogenblik is dat jammergenoeg nog vrij onrealistisch, omdat we helemaal niet genoeg groene stroom opwekken om heel België te voorzien.

FAQ

Op de site van samenaankoop staat een fantastische FAQ pagina die een hele boel misopvattingen uit de wereld kan helpen. Zit je dus met vragen; surf dan even naar: https://www.samenaankoopenergie.be/faq-page/

Foto: Provincie Oost-Vlaanderen