Recycleer oude laptop batterijen tot een powerwall

DIY!

Mensen die geen commerciële powerwall kunnen kopen of er niet zoveel geld aan willen uitgeven, kunnen dit toch realiseren als do-it-yourself-project.
Dat bewijst de man in het volgende filmpje.

De drie voornaamste dingen die je nodig hebt zijn tijd, wat gereedschap en een beetje kennis van zaken. Ben je niet goed op de hoogte van elektriciteit maar wel handig? Dan kan jij het ook maken door even te surfen op het web. We gaan geen raket naar de maan lanceren, dus met wat goede wil kan jij het ook begrijpen.

De eerste besteding van tijd bestaat erin om op zoek te gaan naar oude laptop lithium batterijen. De 18650 lithium ion cellen gebruiken we hier het best voor vermits je die het meeste vindt. Als je er geen tijd wil insteken om deze cellen te zoeken en te recycleren kan je ze ook gewoon kopen. Dat drijft wel de prijs omhoog en doet het hoofddoel eigenlijk teniet. Oude cellen recycleren om als energiebron te gebruiken bij je thuis = dubbel winst!

De Youtube video hieronder laat zien wat tijd en een beetje vindingrijkheid je kan geven. Deze man heeft een powerwall gemaakt van 4480 cellen die een capaciteit hebben van maar liefst 40kwh. Jawel, 40kwh! Daar kan je gerust een paar dagen off-the-grid jezelf van elektriciteit voorzien. Als eerste diy powerwall zou ik toch opteren om kleiner te beginnen om alles goed onder de knie te krijgen.

Veel DIY-knutselgenot!